وردپرس چیست و چه کاری می کند؟

قسمت اول دوره پایه آموزش وردپرس : معرفی سیستم وردپرس

درود و عرض ادب و احترام دارم خدمت همراهان گرامی. با اولین قسمت از دوره آموزش پایه وردپرس در خدمت شما هستیم و در این قسمت معرفی وردپرس و تحلیل و بررسی این سیستم را انجام می دهیم و همچنین از مزایا و معایب این سی ام اس اطلاعات کافی را کسب خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

قبل از شروع دوره اگر مفاهیم پایه طراحی سایت را نمی دانید مقاله کلمات رایج در طراحی سایت را مطالعه بفرمایید.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا ( به زبان لاتین CMS یا Content Management System ) است.

قبل از مطرح شدن وردپرس و سایر سیستم های مدیریت محتوا (جوملا ، دروپال و… ) ، برای طراحی و ساخت سایت‌ ها و وبلاگ‌ ها روزانه هزاران خط کدنویسی می شد تا بالاخره کار طراحی سایت به پایان برسد. ولی هم اکنون با پیشرفت هایی که در زمینه طراحی سایت به وجود آمده ، سیستم هایی طراحی می شوند که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی کار سایت را انجام می دهند.

WordPress در ابتدا یک سیستم رایگان ، برای وبلاگ‌ نویسان بود که امکانات و قابلیت های خوبی را در اختیار طراحان وبلاگ و سایت قرار می‌داد . اما پس از آن تبدیل به یک نرم‌افزار متن باز شد که برای مدیریت محتوای سایت‌ها معرفی شد و مورد استفاده قرار گرفت. همچنین وردپرس با زبان برنامه‌نویسی محبوب PHP نوشته شده است و با پیشرفت فوق العاده تبدیل به معروف‌ترین و پرکارترین ابزار ساخت و طراحی وبلاگ و سایت شده ‌است . در حال حاضر بیش از ۸۰ میلیون وب سایت در سرتاسر کره زمین با این CMS یا سیستم مدیریت محتوا راه اندازی شده ‌است. تصویر زیر نیز بیانگر این است که ۷۵ درصد از سایت ها در مقایسه با سیستم های دیگر از وردپرس استفاده می کنند. (منبع : wappalyzer )

بررسی درصد استفاده از وردپرس

سازنده وردپرس چه کسی است ؟

پایه‌ گذار وردپرس مت مولنوگ بود که نرم‌افزار opensourse را برای طراحی وبلاگ توسط طراحان سایت ایجاد نمود. مت چارلز مولنوگ در ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس به دنیا آمد و محل اقامت و زندگی کنونی وی نیز در سانفرانسیسکوی کالیفرنیاست.

مولنوگ به جهت علاقه زیاد خود به هنر و مخصوصا هنرهای نمایشی، به عکاسی نیز مشغول بود و در سفرهایی که به مناطق مختلف داشت ، عکس های زیبایی از طبیعت و مناظر مختلف گرفته بود و برای نمایش عکس های خود در صفحات مجازی از سیستم b2/cafelog استفاده می نمود. به خاطر همین تصمیم گرفت تا برای توسعه کار خود و همچنین وبلاگ نویسی، نرم افزاری طراحی کند که مطابق با استانداردهای وب باشد و نیاز هایش را نیز برآورده سازد .

مولنوگ با دونفر به نام های مایک لیتل و میشل جمع سه نفره ای را تشکیل دادند و شروع به توسعه سیستم b2 کردند. در مارس سال ۲۰۰۳ او شرکت Global Multimedia Protocols Group را تاسیس کرد.

وردپرس چگونه وردپرس شد؟!

در MAY 2004، مووبل تایپ با بالا بردن قیمت خدمات خود این اتفاق را به وجود آورد که طراحان به عنوان یک جایگزین مناسب و ارزان قیمت برای کارهای خویش ، از وردپرس استفاده نمایند.

CNET در اکتبر ۲۰۰۴، مولنوگ را استخدام کرد تا بتواند روی وردپرس کار کند و در اداره کردن وبلاگ‌ها و رسانه‌های جدیدی که در حال توسعه بودند ، به آن‌ها کمک کند. مولنوگ همچنین در دسامبر ۲۰۰۴، سیستم BBPress را طراحی و روانه بازار کرد، او توانسته بود این سیستم را در طی چند روز تعطیل طراحی نماید!

آیا در آینده وردپرس سرعت روبه رشد خود را ادامه خواهد داد یا سیستم جدیدی جایگزین او خواهد شد؟

کاهش هزینه : یکی از دلایلی که وردپرس را محبوب نموده ، راه اندازی کم هزینه طراحی سایت با وردپرس است زیرا دیگر لازم نیست برای تغییرات مربوط به سایت ، حذف و اضافه کردن متن و عکس ها هزینه پرداخت شود و این کار توسط خود شما به راحتی ، امکان پذیر است.

ظاهر زیبا : هزاران قالب مخصوص وردپرس در سطح اینترنت وجود دارد که کاربران با سلیقه های مختلف می توانند از آنها برای طراحی سایت خود بهره بگیرند و با توجه به سایت خود آنها را سفارشی سازی کنند.

مدیریت آسان : با نسخه بالاتر از ۳.۸ وردپرس می‌توانید سایت خود را در هر جا که هستید ، هم با لب تاپ و هم با موبایل ، به آسانی مدیریت کنید .

ارتباط با شبکه‌های اجتماعی : از دیگر امکانات وردپرس و افزونه‌های جانبی آن  می توان از ارتباط خودکار سایت با شبکه های اجتماعی (اینستاگرام ، توییتر ، فیسبوک و تلگرام و …) نام برد .

سئو عالی : وردپرس به تنهایی می‌تواند با استفاده از پلاگین‌های متعددی مثل Yoast SEO و All in One SEO تا حد زیادی به رتبه سایت در گوگل ارتقا بخشد و در زمینه سئو به ما کمک کند.

به روزرسانی رایگان : به علت اینکه وردپرس یک نرم افزار متن باز است شما می توانید به صورت رایگان به روزرسانی های موجود برای وردپرس را از مخزن وردپرس یا در اینترنت دریافت و نصب نمایید.

امنیت : حتی با وجود اینکه وردپرس از امن ترین سیستم های مدیریت محتواست ، باز هم تعداد زیادی از برنامه نویسان دنیا ، هر روز مشکلات وردپرس را بررسی و طی آپدیت های همیشگی رایگان رفع می کنند.

انعطاف ‌پذیری وردپرس : وردپرس ، یکی از منعطف ترین سیستم‌های مدیریت محتوای دنیا است که با هزاران افزونه موجود برای آن می توانید برای هر نوع استفاده و کاربردی که مدنظرتان است، از آن استفاده نمایید.

نتیجتا در پایان مقاله معرفی وردپرس شاید برای شما این سوال به وجود آید : نرم افزاری که به صورت رایگان عرضه می شود و در سرتاسر دنیا قابل آپدیت شدن و ویرایش است چطور می تواند جای خود را به سیستم مدیریت محتوای دیگری بدهد؟ هرچند که سیستم های مدیریت محتوای زیادی برای طراحی سایت و راه اندازی فروشگاه های آنلاین وجود دارد ولی وردپرس محبوب ترین و پرکاربردترین آن ها است.

2 thoughts on “قسمت اول : معرفی وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + دوازده =