اصطلاحات اولیه طراحی سایت

درود و عرض ادب خدمت همراهان همیشگی پای دیزاین. قبل از شروع دوره آموزش پایه وردپرس برآن شدیم تا اصطلاحات رایج و اولیه ای که دانستن آنها برای کاربران مبتدی و تازه کار لازم است خدمت عزیزان معرفی کنیم. به نظر می آید این مسیر و نقشه راه مناسب تر باشد. چرا که کاربرانی که به تازگی می خواهند طراحی سایت را آغاز کنند با خیلی از واژه های به کار رفته در دنیای اینترنت غریبه هستند و این مقاله می تواند به عنوان شروع آموزش لازم باشد. در این آموزش اصطلاحات اولیه طراحی سایت یا کلمات رایج در طراحی سایت و برنامه نویسی را خدمت شما دوستان گرامی تقدیم خواهیم کرد.

Browser ( مرورگر ) : 

مرورگر نرم افزاری است که بتواند صفحات وب را باز کند و به کاربر نمایش دهد. از جمله مرورگرهای رایج می توان به فایرفاکس ، گوگل کروم ، سافاری ، اینترنت اکسپلورر و… اشاره کرد. مرورگرها از نظر تکنیکی در افزایش سرعت بازگشایی صفحات وب با یکدیگر رقابت می کنند و به همین خاطر هرکدام قابلیت های ویژه ای دارند که وجه تمایزشان می شود.

Web Page ( صفحه‌ی وب ) :

به مجموعه ای از تصاویر ، فیلم ها ، نوشته‌ها و… که به صورت یک صفحه از طریق اینترنت قابل دسترسی باشند ، صفحه وب می‌گویند .

Web Site ( وب سایت ) :

پایگاهی بر روی اینترنت قرار دارد که مجموعه ای از صفحات وب ( Web Page ) را در بر می گیرند ؛ این پایگاه توسط آدرس مخصوصی ( Domain ) از طریق اینترنت در دسترس همه عموم است . این صفحه ‌ها می‌توانند حاوی اخبار ، تصاویر ، اطلاعات علمی و تجاری ، تبلیغات ، فروشگاه ، نمونه کار و… باشند

Domain ( دامنه ) :

نام بین ‌المللی مخصوصی که برای هر وب سایت ثبت می‌شود و به عنوان آدرس آن سایت محسوب می‌گردد. دامنه ها هر سال یا ۵سال یکبار تمدید می شوند و باید هزینه اجاره آن را به شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت پرداخت کرد. (مثال : google.com)

Sub Domain ( زیردامنه ) :

پسوند دامنه در واقع بخش ابتدایی آدرس دامنه هستند. زیردامنه ها ممکن است خودشان سایت های متفاوتی از سایت اصلی باشند. مثلا سرویس دهنده های وبلاگ از زیردامنه ها برای ایجاد وبلاگ های شخصی کاربران استفاده می کنند که هر یک با دامنه اصلی متفاوت است. ( مثلا pani.blogfa.com ) . گاه زیردامنه ها به منظورهای مختلف تعیین می شوند مثلا از آنها برای تالار گفتمان ( forum.google.com ) یا فروشگاه ( shop.google.com ) استفاده می گردد. گاهی اوقات نیز هر زیر دامنه بیانگر یک زبان سایت است. ( en.panidesign.ir )

Web Host ( وب هاست یا هاست ) :

میزبان وب ، به کامپیوتر یا ابرکامپیوتری گفته می‌شود که اطلاعات یک یا چند وب سایت بر روی آن قرار می‌گیرد. هنگامی که کاربری در مرورگر ، آدرس سایت ( Domain ) مورد نظر را وارد می‌کند ، مرورگر با Web Host ( میزبان وب ) ارتباط برقرار نموده و صفحات مورد نظر را به نمایش در می‌آورد.

Web Server ( وب سرور ) :

نرم افزاری است که روی هاست و توسط مدیر سرور نصب شده و صفحات درخواستی مرورگرهای وب را برای آنها ارسال می‌نماید . البته اغلب از میزبان وب ( Web Host ) به عنوان وب سرور نام برده می‌شود که این از نظر تکنیکی صحیح نمی باشد.

Home Page ( صفحه اصلی ) :

صفحه اصلی یک وب سایت است که بازدید کننده وب سایت آن را در ابتدا مشاهده می‌نماید . این صفحه شامل ، اخبار مهم ، مهمترین یا آخرین محصولات و مقالات ، تصاویر اولیه ، پیوندهایی به بخش های مختلف آن سایت نمونه کارها و… می‌باشد که با توجه به سلیقه طراح و پیشنهادات کارفرما ساخته می شود.

Static Page ( صفحه‌ی ثابت ) :

صفحه‌ی وبی است که مطالب داخل آن برای مراجعه کننده ثابت هستند وهمچنین برای تمام کاربران اینترنت به یک صورت نمایش داده می‌شوند. این صفحات تقریبا منسوخ شده اند و چندسالی است به جای صفحات استاتیک از صفحات داینامیک یا پویا استفاده می شود.

Dynamic Page ( صفحه‌ی پویا ) :

به صفحه‌ی وبی گفته می‌شود که مطالب و محتویات آن متغیر هستند و به درخواست کاربران در آن‌ها اطلاعات متفاوتی نمایش داده شده و نیز امکان وارد کردن اطلاعاتی توسط کاربران اینترنت در آن‌ها میسر می‌باشد. برای تولید این صفحه‌ها نیاز به برنامه نویسی‌های خاصی می‌باشد. مثل فروشگاه های آنلاین که همه روزه محصولات جدیدی برروی سایت خود آپلود می کنند. همچنین اطلاعاتی که از کاربران گرفته می شود اغلب از طریق فرم ها مثل فرم های ثبت نامی ، تماس با ما و… دریافت می شوند.

معرفی تکنولوژی ها و زبان های مدیریت و ساخت سایت

زبان نشانه گذاری اچ تی ام ال ( HTML )

HTML در حقیقت زبان اصلی در طراحی وب و پل ارتباطی بین طراح و مرورگر وب است. امروزه از جدیدترین نسخهHTML یعنی HTML5 استفاده می‌شود. با استفاده از کدنویسی صحیح و استاندارد، می‌توان اطمینان داشت که ‌سایت طراحی شده در تمام مرورگرها با کمترین مشکلات نمایش داده خواهد شد.

زبان سی اس اس ( CSS )

Cascading Style Sheets یا CSS ابزاری برای قالب ‌بندی، رنگ ‌بندی و ایجاد جلوه‌های تصویری و گرافیکی در صفحات HTML است. استفاده از CSS تغییرات گرافیکی ساده و روان را برای طراح سایت به ارمغان می آورد.

زبان برنامه نویسی ( ASP.net )

ASP یک زبان برنامه ‌نویسی تحت وب سمت سرور است که توسط شرکت مایکروسافت گسترش یافته است. از زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب مثل ASP و PHP و… برای ایجاد تعامل با کاربر و طراحی صفحات داینامیک استفاده می‌شود.

زبان برنامه نویسی پی اچ پی ( PHP )

PHP نیز مانند ASP یک زبان برنامه‌نویسی وب سمت سرور است. تفاوت اصلی بین PHP و ASP در “Open Source” یا “کد باز” بودن PHP است. هر یک از این دو زبان قابلیت‌های گوناگونی دارند که بسته به نیاز مشتری و امکانات سرویس‌دهنده وب قابل استفاده است. اغلب سایت های دنیا که از برنامه نویسی اختصاصی اسنفاده می کنند از تکنولوژی PHP بهره می برند.

زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت ( JS )

JavaScript (جاوااسکریپت) یک زبان کد نویسی سمت کاربر است. بر خلاف زبان های کدنویسی سمت سرور که توسط سرور اجرا می شوند جاوااسکریپت توسط مرورگر کاربر اجرا می شود.

کتابخانه ایجکس ( AJAX )

AJAX مجموعه ای از روش ها و تکنولوژی های کدنویسی سمت کاربر است. با استفاده از ایجکس برای بارگذاری اطلاعات بخشی از صفحه وب سایت نیازی به بارگذاری مجدد کل صفحه نیست.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

WordPress در ابتدا یک سیستم رایگان ، برای وبلاگ‌ نویسان بود که امکانات و قابلیت های خوبی را در اختیار طراحان وبلاگ و سایت قرار می‌داد . اما پس از آن تبدیل به یک نرم‌افزار متن باز شد که برای مدیریت محتوای سایت‌ها معرفی شد و مورد استفاده قرار گرفت. همچنین طراحی سایت وردپرس که با زبان برنامه‌نویسی محبوب PHP انجام می شود ، با پیشرفت فوق العاده تبدیل به معروف‌ترین و پرکارترین ابزار ساخت و طراحی وبلاگ و سایت شده ‌است .

در آموزش بعد می توانید معرفی وردپرس را ببینید و آموزش های وردپرسی خود را شروع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =