خطای ۴۰۳ چیست؟

خطای ۴۰۳ یا ارور ۴۰۳ که به آن “forbidden error 403” نیز می گویند به معنای ممنوع بودن دسترسی است. خطای ۴۰۳ زمانی نمایش داده می شود که وب سرور، IP شما را برای دسترسی به یک صفحه ممنوع کرده باشد. ارور ۴۰۳ هم مانند خطای ۴۰۴ یک خطای رایج است که ممکن است آن را در صفحات گوگل مشاهده کنید. (مخصوصا صفحاتی که برای دولوپرها، از طرف گوگل درنظر گرفته شده است).

در اغلب مواقع کاری از دست شما برنمی آید اما شاید بتوانید با انجام بعضی ترفند ها این خطا را در گوگل، گوگل پلی اندروید، وردپرس، بلواستک و… رفع کنید.

خطای 403 چیست؟

ظاهر خطای ۴۰۳

سرویس دهنده های وب مختلف، ظاهر خطای ۴۰۳ را به شکل های گوناگون نمایش می دهند. بیشترین اشکال بروز این خطا را در ادامه مشاهده می کنید:

  1. HTTP 403
  2. Forbidden 403
  3. Error 403
  4. Forbidden
  5. HTTP Error 403 – Forbidden
  6. HTTP Error 403.14 – Forbidden
  7. Error 403 – Forbidden
  8. Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server

در مرورگر اینترنت اکسپلورر، عبارت “the website declined to show this webpage” همان خطای ۴۰۳ است.

در نرم افزارهای مایکروسافت آفیس نیز خطای ۴۰۳ دیده می شود. زمانی که لینک های بازکننده با برنامه های آفیس قادر به باز کردن آن URL نیست یا نمی توانند اطلاعات مورد نیاز برنامه آفیس را دانلود کنند، این خطا مشاهده می شود.

رفع ارور ۴۰۳ در گوگل کروم

در گوگل کروم روی قسمت (More Settings ) کلیک کنید و گزینه (Advanced ) را بزنید. در قسمت (privacy and security )روی گزینه (content setting )کلیک کرده و به قسمت (Cookies )بروید. در قسمت (All cookies and site data) اسم وبسایت مورد نظر خودتان را سرچ کنید. در این قسمت روی اسم سایت گزینه Remove را بزنید.

ظاهر خطای 403

رفع خطای ۴۰۳ در گوگل اسکولار

خطای ۴۰۳ در گوگل اسکولار ( گوگل اسکولار از سرویس‌های گوگل است که می توان با آن به کمک واژگان کلیدی به طور حرفه ای مقالات و مطالب علمی را جستجو کرد.) نشان دهنده این است که کشور شما از طرف گوگل تحریم شده است. متاسفانه مشکل بروز خطای ۴۰۳ در سرویس‌های گوگل، از جمله گوگل اسکولار، به وسیله ی روش های شناخته شده ی آن قابل رفع نیست. هروقت کشوری در لیست تحریم گوگل قرار بگیرد، تمام راه‌های ورود به این سرویس‌ها بسته خواهند شد. حل این مشکی فقط با استفاده از نرم‌افزارهای تغییر آی پی امکان پذیر خواهد بود.

دلایل بروز خطای ۴۰۳

خطای ۴۰۳ یک کد HTTP status از نوع کد های ۴xx است که نشان دهنده ی غیرمجاز بودن دسترسی شما به صفحه ایست که در جستجوی آن هستید. این ممنوعیت می تواند به دلایل مختلفی از جمله افزایش امنیت، تحریم ها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب یا خطاهای انسانی یا نرم افزاری باشد.

روش های رفع ارور ۴۰۳

۱. صفحه را رفرش (Refresh) کنید.

رفرش کردن صفحه همیشه از راه هایی است که ارزش امتحان کردن دارد. اگر ارور ۴۰۳ موقتی باشد، با رفرش کردن این مشکل برطرف می شود. برای رفرش کردن صفحه می توانید از کلید F5 و یا فشردن همزمان کلیدهای F5 و Ctrl استفاده کنید.

۲. نام و آدرس را بررسی کنید.

تایپ اشتباه URL یکی از دلایل شایع بروز خطای ۴۰۳ است. به همین دلیل آدرس را با دقت و به صورت درست وارد کنید.

۳. حافظه پنهان خود را حذف کنید.

امکان دارد آدرس سایت مورد نظرتان در مرورگر گوشی یا کامپیوتر شما به حالت کش تبدیل شود. بهتر است کوکی ها و حافظه پنهان یا به اصطلاح حافظه کش مرورگرتان را حذف کنید.

۴. ارور ۴۰۳ به علت تحریم IP

بعضی از سایت ها ممکن است IP شما را تحریم کرده باشند (که برای IP ایران چیز عجیبی نیست!). برای دور زدن این تحریم ها می توانید از وی پی ان (VPN) استفاده کنید. اگر باز هم با ارور ۴۰۳ مواجه شدید، باید ابتدا حافظه پنهان و کوکی های مرورگرتان را حذف کنید، سپس وی پی ان یا فیلتر*شکن خود را روشن کرده و وارد سایت شوید.

متاسفانه سرویس هایی مانند گوگل آنالیتیکس، ادوردز و سایر ابزار های کاربردی گوگل، کاربران با IP ایران را تحریم کرده اند.

۵. بعدا دوباره تلاش کنید.

اگر هیچ کدام از روش های گفته شده کارایی نداشتد، صبر کنید و بین چند دقیقه تا چند ساعت بعد دوباره تلاش کنید. اگر وبسایت مورد نظرتان وبسایت محبوبی باشد، حتما به سرعت مشکل را برطرف می کنند.

۶. با مسئول وبسایت تماس بگیرید.

با بدست آوردن اطلاعات تماس مسئولان وبسایت در وب یا صفحات اجتماعی سایت، می توانید با آنها تماس گرفته و مشکل خود را با آنها در میان بگذارید.

۷. با شرکت ارائه دهنده اینترنت ISP تماس بگیرید.

گاهی اوقات خطای ۴۰۳ فقط برای شما رخ می دهد و دوستانتان با دستگاه های مختلف وارد آدرس اینترنتی مد نظر می شوند. در این حالت ممکن است مشکل از شرکت ارائه دهنده اینترنت باشد. ممکن است آنها برخی IP ها را مسدود کرده باشند و IP شما نیز جزو آنها باشد. بهتر است با آنها تماس بگیرید و مشکل را پیگیری کنید.

خطای ۴۰۳ در گوگل پلی اندروید

برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل پلی اندروید ابتدا باید حافظه پنهان نرم افزار خود را حذف کنید. سپس با یک وی پی ان یا فیلتر*شکن وارد گوگل پلی شوید.

خطای 403

حل خطای ۴۰۳ در وردپرس و جوملا

۱. افزونه های وردپرس خود را بررسی کنید.

یکی از علل رایج بوجود آمدن Error 403 ممکن است از افزونه هایتان باشد. احتمال دارد یک یا برخی افزونه ها تداخل ایجاد کنند و سایت شما این خطا را نمایش دهد. برای پیدا کردن افزونه مشکل دار، ابتدا همه افزونه ها را بصورت موقت غیرفعال کنید. اگر خطا برطرف شده بود، باید یکی یکی افزونه ها را فعال کنید و بررسی کنید و افزونه معیوب را حذف کنید.

اگر خطا حل نشد افزونه ها را مجدد فعال کنید و روش دیگری را امتحان کنید.

۲. بررسی فایل htaccess.

 یکی دیگر از روش های رفع خطای ۴۰۳، بررسی فایل .htaccess است. شاید شما به طور کامل با فایل .htaccess آشنا نباشید. این فایل به طور پیش فرض در دایرکتوری ریشه پنهان است. با روش زیر می توانید به این فایل دسترسی پیدا کنید:

  • ابتدا به هاست سایت خود مراجعه کنید.
  • در دایرکتوری public.html فایل .htaccess را جست و جو نمایید.
  • اگر نتوانستید فایل را پیدا کنید، روی تنظیمات کلیک کرده و گزینه (Show Dropped Files (dotfiles را فعال نمایید.

اگر باز هم فایل را پیدا نکردید، ممکن است بصورت اتفاقی حذف شده باشد که باید به صورت دستی آن را ایجاد کنید.

  • بعد از پیدا کردن فایل .htaccess ، ابتدا روی کامپیوتر خود، از آن نسخه پشتیبان یا بک آپ تهیه کنید و سپس آن را از روی هاست خود حذف کنید.
  • سایت خود را بررسی کنید. در صورت از بین رفتن خطای ۴۰۳، به بخش تنظیمات و سپس قسمت پیوند های یکتا رفته و روی ذخیره تنظیمات کلیک نمایید. اینگونه یک فایل .htaccess جدید برای شما ساخته می شود.
خطای 403 در وردپرس
خطای 403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − سه =